Øst møter vest - i Narvik

Blå næringer og næringsutvikling tilknyttet idrett er blant temaene når næringsliv fra Norge, Sverige og Finland møtes i Narvik i oktober.

Futurum AS Blå næringer og næringsutvikling tilknyttet idrett er blant temaene når næringsliv fra Norge, Sverige og Finland møtes i Narvik i oktober.

– Vi våger påstanden om det mest spennende og varierte programmet noensinne i East West Arenas (EWA) femårige historie, sier Hanne Winther og Ann-Hege Lund i næringsutviklingsselskapet Futurum.

Minister kommer

Futurum er sammen med søsterbedriftene Progressum i Kiruna og Expandum arrangør av EWA.

– Elisabeth Aspaker har bekreftet at hun kommer. Vi er glad for at EU-ministeren, som også er tidligere fiskeriminister, stiller opp, sier de to.

Årets EWA skal blant annet ha fokus på de blå næringene marin, maritim og offshore.

– Disse har et stort utviklingspotensial. Ikke bare med hensyn til markeds-, men også teknologiutviklingen.

Flere seminarer

– Aspaker hadde som fiskeriminister øynene rettet mot hvordan havteknologi kan ta neste steg inn i framtiden. Det skal blant annet bli spennende å se hvordan man kan overføre kunnskap og teknologi fra offshore til marin og maritim sektor, sier Hanne Winther.

– EWA skal ha flere seminarer. Ett av disse vil være om transport og logistikk som er et satsingsområde.

– Vi tenker da på utvikling av spesielt Ofotbanen med dobbeltspor, samt hele banestrekningen mellom Narvik og Luleå, med tanke på gods, passasjertrafikk og turisme.

– Det andre seminaret blir også spennende og handler om næringsutvikling og idrett. Her skal vi invitere Luleå Hockey og Kiruna IF til å fortelle om hvordan de jobber med utvikling av sine foreninger relatert til den kommersielle delen. Det handler om merkevarebygging og sponsorer. Her vil vi få høre en del sponsorer fortelle om hva de får igjen for å bidra inn til idretten.

 

Reiseliv

– Seminaret er interessant for idretten generelt siden det gir innblikk i hva andre idrettsklubber anser som suksesskriterier for å lykkes. Vi håper mange av idrettsforeningene i Narvikregionen vil fatte interesse for dette, sier Winther.

EWA vil også ha et seminar som handler om reiseliv.

– Som vi vet har Narvikregionen veldig mye spennende på gang. I stor grad er dette aktiviteter som naturlig retter seg mot samarbeidspartnere i våre naboland Sverige og Finland, blant annet nordlysturisme.

– At Narvik Slalåmklubb ønsker å arrangere alpin-VM vil definitivt også ha stor relevans for reiselivsnæringen.

– Årets East West Arena byr definitivt på mye interessent, sier Winther og Lund.

 

Fremover 04.07.2016, Foto: Terje Næsje/Fremover

Terje Næsje/Fremover
Hanne Winther og Ann-Hege Lund, Futurum AS