Skibuss fra sentrum til Narvikfjellet

Skibussen – et pilotprosjekt mellom Narvik Kommunes næringsselskap Futurum, EU-prosjektet Auroral, Smart Narvik, Narvikfjellet og Visit Narvik. Prosjektet er finansiert av Nordland Fylkeskommune.

I Smart Narvik prosjektet AURORAL, som ledes av prosjektleder Truls Torblå i Futurum, har vi hatt et ønske om å teste en ny, fysisk mobilitetstjeneste for reiselivet. Dette har vi nå fått på plass med god hjelp fra samferdselsavdelingen til Nordland fylkeskommune. De har sagt seg villige til å finansiere skibussen alle helger i mars og april, samt hele europacupen i Narvikfjellet 13. - 19. mars. 

Vi håper så mange som mulig benytter seg av tilbudet slik at man kan få til en permanent løsning i en større skala fra neste skisesong, sier prosjektleder Truls Torblå.

Vi har derfor gleden av å introdusere et helt nytt tilbud til hele lokalbefolkningen, og til alle skigjestene som ønsker å ta seg til og fra Narvikfjellet. Skibussen er et gratis transporttilbud som tar inntil 55 personer med skiutstyr, det er helt gratis for reisende. Det kreves ingen reservasjon i forkant, og ved behov kjører bussen en runde til for å hente passasjerer som ikke får plass på første runde. Barn som reiser alene, bør kunne håndtere skiutstyret selv.

Vi er svært begeistret over å kunne tilby et gratis transporttilbud til Narvikfjellet som gjør at mange kan la bilen stå hjemme. Ruten har noen stopp før den ender opp på anlegget. I tillegg fungerer den som kollektivtransport fra Håkvik og Ankenes på søndager.

Ruta og rutetidene under gjelder for alle fredager, lørdager og søndager ut sesongen, samt alle helligdager i påsken og under hele Europacupen (unntatt 3 x fredager med senåpent anlegg. Se egne tider for de fredagene på landingsiden).

Rutetidene finner du her:

https://www.narvikfjellet.no/skibussen

Rune Dahl
Rune Dahl