L

FUTURUM AS

Postadresse
Postboks 609
8507 Narvik

Besøksadresse
Sentrumsgården
Kongens gt. 51
8514 Narvik

Telefon
76 96 73 00

E-post
futurum@futurum.no

w

Air + Style til Narvik!

Nå kan Narvik - i samarbeid med Tromsø - få Air + Style til Narvikfjellet.

Air+Style
19.10.201613:15 Ann-Hege Lund

Narvikfjellet AS og daglig leder Harald Kuraas jobber for å få festivalen Air + Style, med eier og megastjerne Shaun White i spissen, til Narvik og Fagernesfjellet i 2018. Og årene etter.

- Vi tror det kan være mulig, sier Harald Kuraas etter å ha hørt prosjektansvarlig i Skandinavia Air +Style, Per Andre Ødegård, fortelle hva som kreves under East West-konferansen i Narvik onsdag.

Harald Kuraas har jobbet med Air + Style-konseptet til Narvik i snart et år. For kort tid siden ble søknad om midler til forprosjekt sendt Nordland fylkeskommune. I løpet av få uker venter Kuraas svar.

- Vi har vært i kontakt med flere i fylket, også fylkesrådsleder Tomas Norvoll. Signalene er positive, sier Kuraas.

Forprosjektet har en totalkostnad på 440.000 kroner. Av dette søkes 300.000 kroner dekt av fylkeskommunen.

- Vi håper å være ferdig med forprosjektet like over jul, gitt at vi får midlene fra fylket, tilføyer Kuraas.

Narvikfjellet AS er eier av dette forprosjektet. Ei styringsgruppe har allerede hatt flere møter. Prosjektansvarlig vil være Terje Steinsund i Futurum AS, mens Ann Hege Lund i samme selskap vil være prosjektleder.

Styringsgruppa

Harald Kuraas leder styringsgruppa. Medlemmer er Per A. Ødegård, Lise Hansen, Rune Dahl, Kjetil Moe og representant fra nordnorsk reiseliv.

-  Dette er noe av det mest spennende jeg jobber med, legger ikke Harald Kuraas skjul på.

Ideen om å etablere og utvikle en nordnorsk vinterfestival kom etter en henvendelse til Narvikfjellet og Tromsø by fra nevnte Per Andre Ødegård, som over flere år har har vært involvert i etableringen av Air + Style i Beijing.

Air + Style arrangeres i 2016-17 i tre byer og tre vinterresorter, inkludert Beijing, Los Angeles og Innsbruck. Direktesendt tv fra hvert arrangement skal gå i 45 land, med enorm oppslutning i sosiale medier.

Fra 2018

Nå kan Narvik - i samarbeid med Tromsø - komme på banen. Fra 2018. Hvis alle gode krefter vil.

Big Air i Tromsø. PÅ Mandelasletta. Slopestyle i Narvik. I Fagernesfjellet.

Ifølge Harald Kuraas skremmer ikke tallene som er lagt frem i et mulig budsjett. 30-33 millioner, der arrangøren med Shaun White i spissen står for halvparten. Med egne rettigheter til tv og inntekter, vil Narvik neppe trenge å hoste opp mer enn fire, fem kanskje seks millioner.

- Narvik må forplikte seg for fem år, er det som kreves, sier Ødegård.

- Vi tror det er realistisk å kunne hente fem millioner lokalt og regionalt, sier Kuraas.

Eventyr

For Narvik og Narvikfjellet kan dette være starten på et eventyr. Et eventyr som i 2025 fortsetter med VM i alpint, om Narvik blir innstilt som norsk søkerby og Norge får VM.  Ifølge Harald Kuraas ønsker Narvik å profilere Air + Style som en nordnorsk vinterfestival. Der det blir konserter og andre happeninger i tilknytning til selve skikjøringen.

Et tentativt program er laget. 11 dager, i mars.

Kuraas tror et slikt arrangement vil trekke tusenvis av tilskuere fra nær og fjern, barn og voksne, mange familier. 

- Om det kommer 5.000 eller 8.000 vet jeg ikke. Jeg tror det kommer mange, er det han sier om det som kan bli vinterens nordnorske svar på Arctic Race på sykkel.

Hva er Slopestyle:

Slopestyle er en konkurransegren innen snøbrettkjøring og skiidrett. Sporten består av et lengre løp i en spesialkonstruert bakke eller park, bestående av en eller flere såkalte linjer, rekkverk (rails), hopp, og i noen tilfeller også halfpipe. Med ski er slopestyle en konkurranseform innen jibbing. Innen X-Games har slopestyle blitt en av de mer populære øvelsene. VM i slopestyle på snøbrett ble arrangert første gang i 2011. Slopestyle som konkurransegren debuterte med både snøbrett og ski under Vinter-OL 2014 i Sotsji

Mer om slopestyle:Utøverne i denne konkurransen utfører triks mens de kjører nedover en løype som består av ulike elementer som hopp og rails. Railsene kan være alt i fra benker til rekkverk osv. I en slopestyle konkurranse skal utøveren velge en rute igjennom løypen og bruke de ulike elementene, ulike ruter har ulik vanskelighetsgrad. For å vinne en slopestyle må man velge en rute som gir flyt i triksene man utfører på de ulike elementene. En viktig faktor i slopestyle er stil. Selv om man utfører et svært krevende og vanskelig triks, men mangler stil og flyt i det, kan en med et enklere triks vinne en slopestyle konkurranse. Hver utøver i en slopestyle konkurranse har 2-3 ”runs” på seg til å skaffe seg en høyest mulig poengsum.

Hva er Big Air

Big Air:I Big Air konkurranser skal deltakerne utføre triks som i slopestyle. Forskjellen på dem er at Big Air bare består av et svært hopp som har 20-30 meters flate fra hoppkanten til enden av kulen. Av og til kan Big Air konkurransene ha noen railelementer etter hoppet. Dette er fordi dommerne i konkurransen vil se at utøverne viser allsidighet.

Fra Fremover 19.10.16

Kjell Kolsvik

FUTURUM AS

Postadresse:

Postboks 609
8507 Narvik

Besøksadresse:
Sentrumsgården
Kongens gt. 51
8514 Narvik

Telefon
76 96 73 00

E-post
futurum@futurum.no

google map